Ga naar de inhoud

Kunst

De schilderijen die ik maak zijn vaak een beetje surrealistisch. Ik maak schilderijen in acrylverf op doek. Maar gebruik ook andere materialen zoals inkt, aquarel en maak ook digitale kunst.

De meeste schilderijen staan ook als hoge kwaliteit print te koop bij Werk aan de muur

De godin van de tranen

Een surrealistisch schilderij in olieverf van een fantasie wezen of -ding met een oog dat in de zee lijkt te zwemmen of drijven. Het is donker.
Het wezen is een soort blauwe en roze cirkel met tentakels die doen denken aan de tentakels van een inktvis of octopus. Het midden is een soort donut vorm met in de holte een groen oog. Er zweven druppels om het wezen heen die de tranen voorstellen. Omdat tranen zout zijn, is de zee ook zout. Dat is wat de godin van de tranen doet; ze maakt tranen. EN omdat ze in de zee leeft is de zee zout.
In sommige druppels zit een oranje visje. Deze zorgen voor wat kleuraccenten in het schilderij.
Ik werd geïnspireerd door de Griekse mythologie, waar voor heel veel dagelijkse zaken een god of godin bestaat.

Korte route naar de Styx

Dit beeld kwam in een droom voor, maar dan zonder het doorkijkje naar de Styx. De rivier de Styx is de rivier die naar de onderwereld leidt met Charon de veerman die de overledenen naar de overkant helpt.

De nereïde Thetis

Geïnspireerd op het verhaal van de Griekse mythologie over hoe Thetis Achilles (haar zoon) probeert weg te houden van Troje, waar hij zal sterven. Thetis veroorzaakt een storm zodat Achilles niet in Troje aankomt.

Game over

Als liefhebber van bordspellen was ik geïnspireerd geraakt door de dobbelsteen. Ook vind ik het interessant om dingen uit te beelden die in het echt onmogelijk zijn. Een groot en zwaar uitziend object zweeft zo moeiteloos in de lucht.

Impressie

“Wat een bijzonder werk!”

Bezoeker Woerdense atelier route